Onze diensten

Uitvaartdiensten : Administratieve procedures, gemeentelijke belastingen

Wij doen voor uw het nodige bij de gemeente inzake de aangifte van overlijden. We leggen volgens uw wensen een datum vast voor de uitvaart en nemen contact met de kerkelijke diensten indien gewenst.
Na de aangifte van overlijden, worden de overlijdenaktes ter uwer beschikking gesteld.

Uitvaartdiensten : Overlijdensbericht, rouwbrieven, rouwprentjes, bedankingskaartjes

Wij helpen uw bij het opmaken van verschillend drukwerk en bezorgen uw steeds een drukproef.
Na goedkeuring van deze drukproef kan het drukwerk in onze winkel opgehaald worden (rouwbrieven meestal nog dezelfde dag).
Wij kunnen uw eveneens voorzien van de nodige rouwzegels.

Uitvaartdiensten : Voorafregeling begrafenis

Om uw een optimale regeling van uw begrafenis te garanderen, kunnen wij uw verschillende opties aanbieden.
- Wij bezorgen uw een document waarop u uw laatste wil noteert
- Uw maakt een testament op bij uw notaris
- Uw maakt een contract op via een verzekeringsmakelaar.

In alle 3 de gevallen, heeft uw de mogelijkheid uw begrafenis vooraf te regelen. Op deze manier bent uw er zeker van dat uw wensen strikt gevolgd worden en hoeft bovendien niemand deze vaak moeilijke taak op zich te nemen.

Uw wilt niemand tot last zijn of uw wilt simpelweg zeker zijn dat uw laatste wensen ook effectief gerespecteerd en uitgevoerd worden?
Uw begrafenisondernemer Thielemans kan een overlijdensverzekering regelen die jouw wensen nauwgezet respecteert.
Welke optie uw ook kiest, het financiële aspect hiervan verloopt volledig naar uw kunnen. Een éénmalige betaling of maandelijkse betalingen.
Voor vrijblijvende info en zonder enige verbintenis, neem contact met ons op en maak een afspraak.

 

Uitvaartdiensten : Successie, documenten ter uwer beschikking

Indien er eigendommen zijn of bij vragen, is het aangewezen een notaris te raadplegen.
Info : https://www.notaris.be/

Uitvaartdiensten : Repatriëring van of naar het buitenland

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we een repatriëring in de kortst mogelijke tijd uitvoeren. Wij zorgen voor alle administratieve procedures, evenals vervoer per vliegtuig of lijkwagen.

Uitvaartdiensten : Verzorging van de overledene

Aankleden en verzorgen
Het aankleden en verzorgen van de overledene is de eerste behandeling die Uw begrafenisondernemer Thielemans zal uitvoeren, en dit op een zeer respectvolle manier zowel naar de overledene als de familie toe. Deze behandeling bestaat er uit de overleden aan te kleden en te presenteren in de kledij die Uw gekozen heeft alsook hem/haar er zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien tot op het moment van de kisting.

Balseming
Bij het moderne gebruik van balseming wordt er niet langer gebruik gemaakt van evisceratie maar wordt er eerder gesproken over thanatopraxie. Deze techniek die word ontwikkeld sinds de XVIIe eeuw door de anatomist Frédéric Ruysch, bestaat tegenwoordig uit het injecteren van desinfecterende oplossingen in het cardiovasculaire systeem. Voor het perfect bewaren van het lichaam na het overlijden is het dus nodig om gebruik te maken van deze techniek die wij uw ook aanbieden.

Gezichtsreconstructie
Technieken voor de reconstructie van het gezicht na een ongeval, een open wonde, bijtwonde of andere. Onze medewerker zal op Uw aanvraag een gezichtsreconstructie uitvoeren, dit om uw een zo aangenaam mogelijke laatste herinnering van Uw dierbare te laten behouden.

Kisting
De kisting is de fysieke benaming voor de effectieve verplaatsing van de overledene in de kist en de sluiting ervan. Dit kan gebeuren in het bijzijn van de familie maar dit is in geen geval verplicht.

Overbrengingen
Het is om verschillende redenen niet altijd mogelijk dat de overledene ook op de plaats van overlijden blijft tot aan de begrafenis.

Van zodra alle noodzakelijke administratieve zaken geregeld zijn, doen wij het nodige voor de overbrenging van het lichaam naar ons funerarium te Jette “Kardinaal Mercierplein 38¨ of naar de plaats die de familie wenst.

Uitvaartdiensten : Organisatie van de begrafenis

Lijkwagen


Uitvaartdiensten : Grafstenen

Niet tegenstaande een grafsteen geen verplichting is bij een graf van 5 jaar, wil de familie doorgaans het graf toch van een steen voorzien. Deze steen is vaak een teken van liefde en respect ten opzichte van de overledene maar soms ook een aandenken aan een geliefde kleur of een soort materiaal dat de overledene wel kon smaken. In deze optiek kunnen wij u w verschillende soorten graniet voorstellen. Alle stenen zijn eerste keuze en worden volledig op uw vraag en naar uw wensen gemaakt.

Kisten
Thielemans stelt uw een breed gamma aan kisten voor gaande van klassiek tot hedendaags en dit steeds aan correcte prijzen.

Uitvaartdiensten : Bloemen

Natuurlijke bloemen
Wij kunnen indien gewenst ook voor de bloemen zorgen. Een gerbe, kussen, kiststuk,… en dit al dan niet voorzien van een lint of kaartje.
U bepaalt een budget en hoeft zich niet bezig te houden met de levering ervan.
Wij garanderen u uiteraard dat de bestelde bloemen de overledene zullen vergezellen naar zijn/haar laatste rustplaats.

Contact met ons : info@ftjp.be

Bloemen in zijde
De laatste jaren ging de kwaliteit van de artificiële bloemen er enorm op vooruit. Naar aanleiding hiervan beslisten wij dan ook om een assortiment ter uwer beschikking te stellen in onze winkel.
Dit assortiment omvat stukken van verschillende maten en kleur en dit voor ieders budget.
Aarzel niet om langs te komen in onze winkel : Gustaaf Gilsonstraat 5 – 1090 Jette

  • Naam van de overledene
  • Het budget en vermelding van kleur
  • De tekst voor op het lint of kaartje
  • De plaats van levering
  • De volledige facturatiegegevens